04 Ogos 2008

PERALIHAN KUASA UMNO CAWANGAN PASAR MINGGU

PADA 3-8-2008 9.30 PAGI SATU MESYUARAT UMNO TELAH DIADAKAN DI PERKARANGAN PENTAS BUDAYA PASAR MINGGU. PADA MESYUARAT KALI INI JUGA BERLAKU PERALIHAN KUASA PENTADBIRAN BARU UMNO CAWANGAN YANG MENYAKSIKAN PERALIHAN JAWATAN KETUA CAWANGAN, TIMBALAN KETUA, KETUA WANITA, KETUA PEMUDA DAN NAIB KETUA PEMUDA.

PEMANGKU KETUA CAWANGAN IAITU EN. RAMLI MASDAR TEWAS MENGIKUT KIRAAN UNDI KEPADA PENCABAR BELIAU EN. ALI B. T.K MOHAMMAD YANG SEBELUM INI MEMEGANG JAWATAN SETIAUSAHA. BAGI JAWATAN TIMBALAN KETUA CAWANGAN MENYAKSIKAN PERTANDINGAN 2 PENJURU ANTARA EN. MALIKI B. SADIKIN DAN EN. SULAIMAN B. ABDUL KADIR. EN. SULAIMAN B. ABDUL KADIR DIPILIH UNTUK MENJADI TIMBALAN KETUA YANG SEBELUN INI BELIAU MEMEGANG JAWATAN KETUA PENERANGAN.

BEGITUPUN BEBERAPA MUKA BARU DILANTIK MENJADI AJK CAWANGAN. PEMUDA CAWANGAN JUGA MENYAKSIKAN BEBERAPA MUKA BARU UNTUK MENERAJUI BARISAN PEMUDA. KETUA PEMUDA IALAH. EN. AZMI B. MOKTHAR DAN NAIB KETUA PEMUDA EN. NADZRI B. ABD HAMID.

PADA PEMILIHAN KALI INI BOLEH DIIBARATKAN SEBAGAI MEMPERBAIKI KEPIMPINAN YANG LAMA DENGAN PENAMPILAN MUKA LAMA DAN BARU YANG AKAN MENERAJUI UMNO CAWANGAN SUPAYA BERGERAK DENGAN LEBIH STABIL DAN DINAMIK DIDALAM MENENTUKAN HALA TUJU PEMBANGUNAN PASAR MINGGU YANG AKAN MENGHADAPI PEMBAHARUAN TIDAK LAMA LAGI.

Tiada ulasan: