10 April 2009

MENTERI WILAYAH PERSEKUTUAN

APAKAH TAMPARAN HEBAT BUAT ZULHASNAN TIDAK TERPILIH MENJADI ANGGOTA KABINET MALAYSIA. ADAKAH TANAH YANG MENJADI "KERAMAT" DAN "BERDAULAT" TELAH MENJADI SUMPAHAN BUAT ZULHASNAN. TIDAK SAMPAI DUA MINGGU MELAKSANAKAN PECAH TANAH OPPS......... SILAP ...... PEMBANGUNAN SEMULA TAPAK PASAR MINGGU TELAH TERKENA BADI OLEH TANAH BERDAULAT INI.
RUNGUTAN DAN PENDAPAT PENDUDUK DAN PENIAGA HARUS DIAMBIL BERAT DAN BERTANGGUNGJAWAB DEMI MELAKSANAKAN PEMBANGUNAN.
YANG MENJADI PERSOALAN IALAH SIAPAKAH 56 ORANG YANG DISEBUT DARI MULUT OLEH ZULHASNAN YANG AKAN MENEMPATKAN SEMULA PENIAGA DI PUNCAK BARU. DARIMANA ZULHASNAN MENDAPAT ANGKA TERSEBUT ATAU ADAKAH BELIAU TIDAK MENGETAHUI SITUASI SEBENAR PENDUDUK PASAR MINGGU????????
KAMPUNG BARU ADALAH PERSINGGAHAN PERTAMA DAN TERAKHIR DALAM MAJLIS RASMI. SEPANJANG MEMEGANG JAWATAN MENTERI WILAYAH PERSEKUTUAN INILAH KALI PERTAMA DAN TERAKHIR BELIAU MEMIJAKKAN KAKINYA KE PASAR MINGGU DAN TERUS MELAKSANAKAN PEMBANGUNAN SEMULA PASAR MINGGU OPPS.... TAPAK PASAR MINGGU. ADAKAH PASAR MINGGU INI SUDAH TIDAK BERPENGHUNI LAGI SEHINGGA DILABELKAN SEBAGAI "TAPAK PASAR MINGGU". SUDAH TIADA KEGIATAN EKONOMI LAGIKAH DISITU SEHINGGA IA DILABELKAN SEDEMIKIAN. ADAKAH PASAR MINGGU SUDAH MENJADI SEBUAH KAWASAN YANG BOLEH DI IBARATKAN SEBAGAI "KOTA TINGGAL" SEHINGGA DILABELKAN SEBAGAI "TAPAK".
RENUNGKAN LAH BERSAMA NASIB PARA PENIAGA KECIL YANG TIDAK AKAN BERKEMAMPUAN UNTUK MEMILIKI HARTANAH MEWAH APABILA PEMBANGUNAN INI DILAKSANAKAN KELAK. APAKAH NASIB MELAYU NANTI. ADAKAH AKAN DIANAK TIRIKAN DI BUMI SENDIRI OLEH PARA PEMIMPIN YANG RAKUS MENGAUT KEUNTUNGAN.
RENUNGKANLAH NASIB ANAK MELAYU..................

2 ulasan:

zubin berkata...

apa akan terjadi kepada pasar minggu?

BELIA PASAR MINGGU berkata...

masih menunggu tindakan selanjutnya daripada pihak berkuasa